sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kukkakaali-kookoskeitto

Jääkaapissamme pötköttänyt, yksinäisen oloinen kukkakaali pääsi elämässään seuraavalle levelille tänään. Googlen johdatuksella siitä valmistui keitto Yhteishyvän ohjeella. Lisäsin hieman mausteita mutta muutoin mentiin kaavan mukaan.
Hirmu helppoa, hirmu hyvää. Kukkakaalesta saa tosi samettisen ja herttaisen sosekeiton!


2 annosta

1 pieni kukkakaali (400 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1 jauhoinen peruna
4 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa tai -kermaa
suolaa, juustokuminaa, kurkumaa

Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Kuori ja pilko peruna. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon peruna ja kukkakaali. Kuullota hetki.
Kaada joukkoon kasvisliemi ja kookosmaito. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, n. 10-15 minuuttia. Mausta ja soseuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti