torstai 15. tammikuuta 2015

Munakoisoa amarantin kera

Munakoisoa, kikherneitä, persiljaa, valkosipulia - kaikkea mistä tykkään! Lisäksi vielä uutta tuttavuutta amaranttia, joka sivumennen sanoen sisältää huimasti kalsiumia sekä rautaa - sapuska on siinä! Reseptiä on kevyesti muokattu Chocochilin munakoisocouscouksesta.


1 munakoiso
oliiviöljyä
suolaa & pippuria
juustokuminaa
2-3 kynttä valkosipulia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso puolen sentin viipaleiksi ja pieni vielä sopiviksi suupaloiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Holovaa päälle hieman öljyä, mausteita sekä murskattua valkosipulia. Paahda uunissa välillä käännellen 20-25 minuuttia, kunnes koisopalat ovat aivan pehmeitä.

1,5 dl amaranttia
4,5 dl vettä
1 tl kasvisliemijauhetta
1 tlk kikherneitä
50 g kuivattuja taateleita
tuoretta persiljaa
miniluumutomaatteja
suolaa

Kiehauta vesi ja mausta kasvisliemijauheella. Kaada hyvin huuhdellut amarantinsiemenet kiehuvaan veteen. Keitä 25-30 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt.
Huuhtele kikherneet ja silppua taatelit sekä persilja. Halkaise tomaatit.
Sekoita kaikki keskenään, lisää munakoisot. Mausta tarvittaessa suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti