torstai 29. tammikuuta 2015

Vegaani kurpitsapannukakku

Vegaanikuukausi alkaa vedellä viimeisiään. Kotona ja kylässä on ollut helppoa (helpompaa kuin kuvittelin!) olla vegaanina, mutta ehdoton en ole ollut - kuukauden aikana olen syönyt kolmesti ulkona epävegaanisti:
Coyoacanissa luvattiin vegaani annos, joka kannettiin kuitenkin pöytään sisälmyksissään juustoa ja creme fraichea. Lounastauon pituuden puitteissa päätin kuitenkin ennemmin syödä sen, kuin odottaa uutta ja heittää muuten kelpo burritoa hävikkiin; Hagia Sofiassa söin lounaalla seisovasta pöydästä ainakin kasvismoussakaa, jossa oli maitotuotteita; Puistokahvila Makiassa otin salaattiin myös quornia, kun sitä kerrankin jossain tarjottiin ja se on niin hyvää >:-)

Kuukausi on ollut kuitenkin avartava, ja on ollut hienoa huomata, ettei vegaanisuus ole niin hirveän vaativaa. Toki kyseessä on aate kokonaisvaltaisesta elämäntavasta ja muustakin kuin siitä, mitä suuhunsa pistää. Minullakin on vielä muilla osa-alueilla petrattavaa kulutustottumusteni suhteen.
Uskon, että tulen tämän jälkeen kokkaamaan kotona enemmän vegaanista sapuskaa, mutta täysin ehdottomaksi en ainakaan tässä vaiheessa elämääni ole alkamassa. Aion varppina käydä syömässä esimerkiksi Pannukakkutalossa (en usko että sieltä saisi ilman voita ja maitotuotteita valmistettua pannaria) ja muutenkin ulkona syömisessä en ehkä tule niuhottamaan.

Tämän turinoinnin päätteeksi jaan kanssanne vegaanin pannukakun ohjeen. Chocochilin alkuperäistä ohjetta on hitusen muunneltu, esimerkiksi kurpitsalla. Omaan makuuni sokeria saisi olla enemmän, vaikka 1,5 dl - tykkään makiasta pannarista! Tässä kuitenkin desi, joka varmaan useimmille piisaa.


5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl maustamatonta soijajugurttia
1,5 dl kurpitsasosetta
8,5 dl soijamaitoa
tummansinistä Keiju-margariinia

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää soijamaito ja -jugurtti sekä kurpitsasose. Sekoita tasaiseksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja anna taikinan vetäytyä sen aikaa.
Ripottele uunipellille leivinpaperin päälle margariininokareita ja laita pelti uuniin kunnes margariini on sulanut. Levitä margariini tasaiseksi ja kaada taikina pellille.
Ripottele päälle vielä pieniä margariininokareita ja paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta pelti sen jälkeen ylemmälle tasolle ja paista vielä 10 minuuttia, jotta pintaan tulee kaunis väri.
Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti