maanantai 6. huhtikuuta 2015

Vegaani banaani-suklaamoussekakku

Pääsiäispyhät alkavat vedellä viimeisiään. Vietettiin vapaat vanhempieni luona Raahessa perheen ja koirakatraan kanssa. Saunottiin, höpöteltiin ja tietenkin syötiin hyvin! Mulla on tässä kunnollinen läjä kuvia odottamassa postausta :-) Lähetään liikkeelle viimeisimmästä ja kaikkein makeimmasta tarjottavasta, suklaakakusta! Resepti on Kinuskissalta, siskon innoittama viipaloin väliin kerroksen banaania. Kesällä täytyy tehdä tätä tuoreiden mansikoiden taikka vadelmien taikka kumpienkin kanssa! Kakku on kyllä hyvää semmoisenaankin, mutta mitäpä tuoreet hedelmät tai marjat eivät piristäisi :-)

Äitiltä löytyi Lékuén irtopohjavuoka, joka yllätti täydellisesti. Kakku irtosi tosi nätisti reunoista, ja jätinkin lopputuloksen soman rosoiseksi enkä tasoitellut kakun reunoja irrottamisen jälkeen. Tämä kakkuvuoka on kyllä tilattava itsellekin.
Kakun voi tehdä ns. normaalinakin käyttämällä kermaa tai jotain muuta tummaa suklaata, mutta miksetpä tekisi tätä vegaanisena, sillä se on ihan yhtä helppoa. Vegaanituotteet.net on loistava sekä arjen ja juhlan vegaanisia valintoja huimasti helpottava sivusto. Minä käytin kakussani näitä tuotemerkkejä.


Supermakea ja ihana suklaakakku
Halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan

Pohja:
150 g LU Digestive-keksejä
75 g sinistä Keijua
1/4 dl ruokosokeria

Täyte:
6 dl Alpron soijavispiä
1/2 dl ruokosokeria
350 g Pandan tummaa suklaata
2 kypsää banaania

Koristeluun:
Jäljelle jääneet 10 g suklaata (Pandan suklaalevyt á 130 g)
tuoretta minttua

Murenna keksit esimerkiksi kaulimella tai blenderissä. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksimurujen ja sokerin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Jos käytät normaalia irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla ja halutessasi suojaa reunatkin paperisuikaleella.
Vatkaa jääkaappikylmä soijakerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon ruokosokeri. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä, sekoita välillä. Lisää sula suklaa kermavaahtoon ja vispaa tasaiseksi. Kaada moussesta noin puolet keksipohjan päälle, täytä kerroksella viipaloitua banaania ja lisää loput suklaamoussesta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia taikka yön yli.
Tasoita halutessasi kakun reunat lastalla tai palettiveitsellä. Koristele kakku höyläämällä suklaasta lastuja ja nauti kahvikupposen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä niin hyvää! :p

    VastaaPoista
  2. Kiitos ♥ myös kommentista!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi18.12.17

    Täytettähän voi vähentää jos haluaa vähemmän korkean kakun. Pitää vain mittasuhteet samana. Olen vähentänyt 1/3 määrän tosta ja riittävä on silti.

    VastaaPoista