torstai 14. toukokuuta 2015

Avokadopastan vegaaniversio

Ihanaa helatorstain iltaa!
En ees tiiä helatorstain historiaa enkä miksi sitä vietetään, mutta mulle passaa oikein mainiosti tällainen arkipyhävapaa :-) intouduttiin pitkästä pitkästä aikaa tekemään tuorepastaa! Päivitettiin avokadopasta vastaamaan nykyistä ruokavaliota, eikä tästä tosissaan huomannut mitään puutosta juustottomuuteen. Ravintohiivahiutaleet on hauska lisä keittiön kaappeihin, niillä saa juustoisuutta esimerkiksi pastojen ja pizzojen sekaan.
Ja euronkiillot silmissä voisi nostaa esille, että tulee myös edullisemmaksi valmistaa tätä sapuskaa vegaanina, sillä parmesanin ja pecorinon hinnat jaksoivat ainakin minua hirvittää. Hiivahiutale-purnukalla on toki hieman hintaa, mutta se on hirmu riittoisaa tavaraa ja säilyy kauan.

Tästä annoksesta olisi varmasti riittänyt kohtuulliset annokset neljälle syöjälle. Meitä oli kuitenkin kaksi ahnetta ja nälkäistä ihmistä, jotka tykkäävät syödä, joten lyötiin onnellisesti tajut kankaalle syömällä koko satsi kahestaan. Siippa leipoi lisäksi ciabattaa, joka oli täydellistä: pinnalta oikein rapiaa ja sisältä niin pehemosta. Ai että. Oli ku taivas maan päällä tänään!


(veteen tehtynä)

Avokadokastike:

2 kypsää avokadoa
1 tuore chilipalko
pari valkosipulinkynttä
puntti basilikaa
(tuoretta persiljaa jos on!)
limen tai sitruunan mehua, puolikkaan sitruunan tai yhden limen verran
1 dl (oliivi)öljyä
1 dl pastan keitinvettä
1,25 dl ravintohiivahiutaleita
suolaa ja mustapippuria

Irrota avokado kuorestaan ja muussaa. Pilko chili sekä valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Silppua myös basilika ja persilja (meillä ei ollut sitä :<).
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Kaada keitetyn pastan joukkoon ja nauti heti.

2 kommenttia:

  1. http://antipastaa.blogspot.fi/2015/05/maidoton-ja-vegaaninen-parmesaani.html?m=1 Tässäpä vinkkinä juuston korvike :)

    VastaaPoista
  2. Ooh, kiitos! Enpä ookkaan vielä törmännyt vastaavaan :-) Pittää kyllä tehä, ku oli niin helepot aineksetkin!

    VastaaPoista