
4 dl vettä
1 1/3 tl suolaa
6 rkl öljyä
10 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
Täyte:
2 prk tomaattipyrettä (á 70g)
haluamaasi lihaa (esim. kinkku)
esim. paprikaa, fetajuustoa, punasipulia...
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta jauhot nesteeseen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmista noin uunipellin kokoinen levy ja levitä tomaattipyre päälle. Lisää haluamasi täytteet ja kääri levy rullalle. Leikkaa noin kahden sentin paksuisia siivuja. Nostele leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin ja muotoile hyrriä tarvittaessa pyöreämmiksi.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Minäkin olen ajatellut tehdä noita joskus... Ehkäpä innostun leipomaan niitä Jonille, kun Joni kahden viikon päästä tulee takaisin kotiin :)
VastaaPoistaNo ekkö sää ennää syä ollenkaan, ku ei tuu uusia reseptejä?!
VastaaPoistaT:Irkku