maanantai 30. maaliskuuta 2009

Hyrrät

Olen jo toista vuotta käyttänyt tätä Marien hyrrien ohjetta kun olen näitä pikkusuolaisia tehnyt erinäköisiin juhliin ja illanistujaisiin. Aina ovat tehneet kauppansa, on nämä niin hyviä! Täytteinä olen käyttänyt erilaisia yhdistelmiä kinkusta, fetasta, paprikasta, jauhelihasta, tonnikalasta... Mitä mieli tekee! Itse olen tehnyt tämän joka kerta kaksinkertaisena tuohon Marien ohjeeseen viitaten, sillä silloin saan kaulittua kaksi levyä eli kahdelle eri täytteelle ;) jotenkin nuo kinkkutäytteiset saa aina vain paremmin muotoiltua kuin jauhelihatäytteiset...
















4 dl vettä
1
1/3 tl suolaa
6 rkl öljyä

10 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

Täyte:
2 prk tomaattipyrettä (á 70g)
haluamaasi lihaa (esim. kinkku)
esim. paprikaa, fetajuustoa, punasipulia...

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta jauhot nesteeseen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmista noin uunipellin kokoinen levy ja levitä tomaattipyre päälle. Lisää haluamasi täytteet ja kääri levy rullalle. Leikkaa noin kahden sentin paksuisia siivuja. Nostele leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin ja muotoile hyrriä tarvittaessa pyöreämmiksi.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen ajatellut tehdä noita joskus... Ehkäpä innostun leipomaan niitä Jonille, kun Joni kahden viikon päästä tulee takaisin kotiin :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi23.4.09

    No ekkö sää ennää syä ollenkaan, ku ei tuu uusia reseptejä?!

    T:Irkku

    VastaaPoista