Lauantain tarjoiluun leipaisin tämän sitruunapiirakan sekä pestopastaa fetalla. Pastasalaatti oli tosi hyvää, ja minä niin nälkäinen että muistin unohtaneeni (hehheh) kuvata vasta kun oltiin syöty kaikki! No, teen varmaan uudemmankin kerran, koitetaan silloin muistaa.
Tämän sitruunapiirakan ohjeen olen löytänyt Sitruunaruoholta aikapäiviä sitten ja olen odottanut sopivaa leivontahetkeä. Piiras sai melko runsaasti kehuja, ja se olikin ihanan sitruksinen! Omaan suuhuni vain muna maistui hieman liian voimakkaasti... onnistuisikohan tätä vähemmällä munanmäärällä tehdä?
Pohja
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
0,6 dl sokeria
ripaus suolaa
100 g kylmää voita
1 keltuainen
Nypi taikinan ainekset keskenään. Itse sekoitin sähkövatkaimella niin kylmänkin voin sai tasaisesti taikinaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Laita pohjan päälle leivinpaperi ja painoksi kuivattuja herneitä, niin pohja ei nouse paistettaessa.
Täyte
3 sitruunaa
4 munaa
3,5 dl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1,5 dl kermaa
Tarjoile kylmänä. Vatkasin seuraksi vaniljakastiketta mikä pehmensikin kirpsakkuutta mukavasti.
Arvatkaas millä piirakka on koristeltu? Kaikki ei ole sitä miltä näyttää, ne ovat siivutettuja kumkvatteja eivätkä kirsikkatomaatteja :-)
Mmmm, tää oli NIIIIIN hyvää! Mä koitin Villellekin selittää tätä makua ja koostumusta mutta musta tuntuu ettei se aivan tajunnut. Pitää ehkä itsekin leipoa tätä ja maistattaa. =D Liekö syy kuohuviinissä vai missä, mutta mä en maistanut tässä sitä munaa lainkaan. =o
VastaaPoistaEi se auta kuin ottaa ja leipasta! Ei sitä munanmakua tainneet muut huomata, ei Joonaskaan. Ehkä olen munanherkkä 0:-)
VastaaPoista