torstai 19. maaliskuuta 2015

Mämmi-suklaamuffinssit

Ostettiin ensimmäinen ropponen mämmiä. On valitettava tosiasia, että vegaaniset kermat ja vaniljakastikkeet ei pärjää makumittelöissä millään muotoa eläinperäisille vastaaville. Ropponen on ensimmäisen syöntikerran jälkeen saanut ässehtiä jääkaapissa, kunnes koitti tämä ilta ja herkunnälkäinen minä selaamassa Chocochilin blogia. Tuo blogi on kyllä oikea reseptitaivas, tuntuu että ihan sama mistä aineesta pitäs saada kokattua, sieltä löytyy aina resepti kokeiltavaksi. Vaikeinta on sitten valita, mitä tekisi!
Lisäsin muffinseihin vähän tekstuuria hasselpähkinärouheen ja raakasuklaarouheen muodossa. Lisäksi laitoin sokeria 0,5 dl enemmän kuin Chocochilin ohjeessa, sillä mämmini oli sokeroimatonta. Tein ohjeen kaksinkertaisena alkuperäiseen nähden, ja kenties nuo rouhelisäni kasvattivat taikinaa niin että piti paistaa 15 muffinssia, eli kolme enemmän kuin resepti lupasi. Jos haluat mahduttaa taikinan 12-koloiselle muffinssipellille kertapaistolla, voit kenties vähentää hieman jauhojen taikka rouheiden määrää, tai jättää rouheet pois.
Mutta niinhän se on, että more is more!


15 muffinssia

4 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl raakakaakaorouhetta
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl kasvimaitoa
2 dl mämmiä

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää joukkoon öljy ja maito. Kääntele lopuksi mämmi taikinan joukkoon.
Vuoraa muffinsipelti paperisilla muffinssivuoilla. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes taikina ei enää tartu koktailtikkuun kokeiltaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti