maanantai 8. helmikuuta 2016

Syntisen hyvä bataatti-suklaakakku

Kertooko tästä kakusta tarpeeksi se, että kuva meinas jäädä ottamatta kun koko kakku meinasi tulla nielaistuksi ennen sitä? Leivoin kakun päivällä ja vein kyläreissulle mukanani, nautittiin siellä yheltä istumalta puolet - ja muutama minuutti sitten kakku kohtasi viimeiset hetkensä tultuaan syödyksi. Aivan ihanaa! Maistui niin aikuisille kuin lapsillekin.
Sain maistaa tätä loistavuutta ekan kerran, kun sisko teki koeversiota kotipuolessa ollessaan. Ensimmäinen adjektiivi joka kakusta mieleeni tuli, oli lohdullinen. Ja on vieläkin! Maku on niin pehmeä, täyteläinen ja pauloihinsa kietova että voi ettien että <3 u <3 Vaikka oonkin herkutellut kakulla nyt alkuvuodesta, näen tän jotenkin niin täydellisesti syksyisen sateisena iltana sohvalla viltin alla herkuteltuna... tai silloin, kun maalima murjoo ja kaipaa jotain yltiöihanaa, tai silloin kuin maalima on niin yltiöihana että sitä pitää jollakin ylistää :-D

Riittikö ylistys? Joko riennät leipomaan? <3

Kakun ohjeen olen ottanut uudesta, supersuloisesta Urbaani vegenda-blogista, joka täyttyy parhaillaan 100% vegaaneista resepteistä. Suosittelen blogia koko sydämestäni ^3^


Bataatti-suklaakakku
n. 24 cm irtopohjavuokaan

225 g bataattia raakana (1 pieni taikka puolet isosta)
2 dl sokeria
200 g suklaata, esim. Pandan tumma
200 g sinistä Keijua
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Kuori bataatti ja pilko palasiksi. Keitä kattilassa pehmeäksi, kunnes veitsi menee bataattipalasta helposti läpi. Valuta vesi pois ja siirrä batut kulhoon.
Sulata suklaa ja margariini miedolla lämmöllä kattilassa.

Vatkaa bataatti ja sokeri sähkövatkaimella pehmeäksi tahnaksi. Lisää margariini-suklaaseos mukaan ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola ja kääntele sekaisin.

Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman hyllyväksi ja mutakakkumaiseksi. Kokeile koktailtikulla kakun keskustaa, tikkuun saa jäädä hieman kosteaa taikinaa, mutta reunoilta kakku on hieman kypsempi.
Jos haluat paistetumman version, jatka paistoaikaa noin viiteentoista minuuttiin.

Kakku on täydellistä esimerkiksi vispatun soijakerman tai riisivaniljajäätelön kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti