perjantai 26. helmikuuta 2016

Gado-gado

Tähän indonesialaiseen reseptiin törmäsin selatessani pitkästä aikaa Kasvisaskeleet-kirjaa. Ruoka oli erittäin helppo ja nopea valmistettava ja herkullinen syötävä :-)
Käytin ensimmäistä kertaa ikinä (!) tempehiä, mutta sen tilalla voi käyttää tutumpaa tofua. Tempehin maku oli erikoinen, hieman hapan, muistutti japanilaista nattoa.


Gado-gado
3-4 annosta

250 g tofua tai tempehiä
n. 1 litra kasviksia, esimerkiksi kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, sieniä, kiinankaalta, porkkanaa, parsakaalta...
öljyä tai kookosrasvaa paistamiseen

Pähkinäkastike:
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl maapähkinävoita
1-3 tl chilitahnaa
1,5 dl vettä tai kookosmaitoa
2 rkl raastettua inkivääriä
2-3 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
(ripaus sokeria, mikäli teet kastikkeen veteen)

Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoitimella. Lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta, tai pähkinätahnaa, jos se tuntuu liian ohuelta. Kastike saa olla juoksevaa mutta paksuhkoa.

Kuutioi kasvikset sekä tempeh/tofu. Kuumenna öljy pannulla ja paista tempeh/tofu rapeksi. Siirrä hetkeksi syrjään.
Lisää pannulle hieman öljyä ja paista kasviksia kuumalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä pintaan.

Asettele kasvikset ja tempeh taikka tofu lautaselle ja kaada pähkinäkastiketta päälle.
Tarjoile sellaisenaan tai vaikka salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti