keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Gluteeniton persikka-rahkapiirakka

Hyvää pääsiäisviikkoa! Taas yksi ihana syy herkutteluun :-)
Kuuluuko teilläkin rahka olennaisesti pääsiäisajan leipomuksiin? Niin meilläkin! Ja mikäs sen on kuuluessa, kun Alpro toi markkinoille loistavan, maustamattoman rahkan vastikään. Ei enää soijajugurtin valuttamista yön yli jääkaapissa, vaan rahka suoraan purkista leivokseen - taikka suuhun!

Urbaani vegenda pyöräytti eilen blogiinsa persikkaisen rahkapiirakan ohjeen, ja vesi herahti kielelle saman tien. Tuumasta toimeen ja piirakkaa leipomaan!
Tein piirakan gluteenittomana, sillä menen illalla kavereiden luo ja tarve on gluteenittomalle. En ole vielä maistanut piirakkaa, joten jännitys säilyy iltaan asti - tuliko pohjasta onnistunut? Palaan lisäämään reseptin loppuun kommentin, kuinka kävi!
Paistoin piirakan normaalissa vuoassa, Uv:n keittiössä käytössä lie ollut irtopohjavuoka sillä he olivat saaneet kauniin kuvan kokonaisesta piirakasta ilman vuoan reunoja. Itse en uskaltanut gluteenittomuuden tähden tehdä piirakkaa irtopohjaiseen.

Hei Pyöveli-pupu, tää piirakka on omistettu sulle ♥ Jänis Ruskeakorva lähettää terkkuja :-3


Persikka-rahkapiirakka
24 cm halkaisijan vuokaan

Pohja

100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta + 1/4 tl ksantaania
TAI
3 1/2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kasvimaitoa; käytin soijamaitoa

Täyte

1 prk (á 400 g) Alpron soijarahkaa
1/2 (luomu)sitruunan kuori ja mehu
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
purkillinen säilykepersikoita (noin 400 g)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Valmista ensin pohja: vatkaa margariini ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään (ksantaani sekoitetaan aina jauhojen sekaan), lisää margariinin joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi kasvimaito ja sekoita hyvin.
Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Esipaista pohjaa uunissa 8 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Valmista täyte: yhdistä kulhossa kaikki täytteen raaka-aineet persikoita lukuun ottamatta ja sekoita hyvin. Kaada esipaistetun pohjan päälle. Leikkaa säilykepersikat ohuiksi siivuiksi ja asettele kauniisti massan päälle.

Paista uunissa 20-30 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt. Piirakka saa jäädä keskeltä hieman hytkyväksi, mutta reunojen tulee olla täysin jähmettyneitä. Anna piirakan jäähtyä kunnolla, mieluiten yön yli jääkaapissa, jotta maut tasaantuvat ja piirakka on helppo leikata.
Herkuttele ja nauti pääsiäisestä!

// Lisäys: piirakka on nyt nielaistu viimestä palasta myöten. Oli tosi hyvvää ja onnistunut kokeilu, ottaen huomioon vähäisen gluteenittoman leipomiseni! Pohja itsessään oli aika mieto ja kuivahko, reunapalasia syödessä sai heittää kahvia palanpainikkeeksi. Voimakas, maustettu rahka ja persikat kuitenkin toivat niin paljon makua piiraaseen että tällainenkin pohja toimi hyvin :-) hieman pienempi annos pohjataikinaa olisi mun vuokaani piisannut, niin ei olisi tullut niin paksua reunoilta. Kehtaa silti suositella! Jos teillä on hyviä gluteenittomia vinkkejä, antakaa tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti