perjantai 9. joulukuuta 2016

Soijarouhe-makaronilaatikko

Tuntemattomia ovat herran tiet, ja varmaan siitä tiestä johtuen en oo tehnyt vielä kertaakaan vegaanista makaronilaatikkoa. Tänään teki kuitenkin mieli, joten tuolla se uunissa muhii! Hassua miten monet arkiset perusruuat on jääneet meiän keittiöstä pois vegaaniruokavalion myötä, vaikka kaiken voikin helposti tehdä ilman eläinperäisyyksiä.
Ohjeeksi valikoitui Chocochilin härkäpapu-makaronilaatikko jota sovelsin hieman.


2 litran uunivuoka

1 pss (400 g) tummia makaroneja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl tummaa soijarouhetta + 3 dl vettä kypsentämiseen
reippaasti mausteita, esimerkiksi suolaa, mustapippuria, savupaprikajauhetta, kirveliä
4 dl kaurakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kasvislientä

Keitä makaronit kypsiksi hyvin suolatussa vedessä. Keitä makaroneja pari minuuttia vähemmän kuin makaronipussissa sanotaan.
Valmista makaronien kypsyessä soijarouhe: silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, paista pannulla öljyssä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää sekaan kuiva soijarouhe ja mausteet, kääntele kunnes öljy on imeytynyt rouheeseen. Lisää paistolämpöä, mittaa pannulle 3 dl vettä ja paista kunnes neste on kokonaan imeytynyt. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Kaada makaronien keitinvesi pois, sekoita makaronien joukkoon soijarouheseos.
Sekoita 2 dl kaurakermaa ja vehnäjauhot yhteen. Lisää makaroniseoksen joukkoon ja levitä seos voideltuun uunivuokaan.
Kaada vuokaan vielä 2 dl kasvislientä ja pinnalle 2 dl kaurakermaa.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Syö ketsupin kanssa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti