Ohjeeksi valikoitui Chocochilin härkäpapu-makaronilaatikko jota sovelsin hieman.
2 litran uunivuoka
1 pss (400 g) tummia makaroneja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl tummaa soijarouhetta + 3 dl vettä kypsentämiseen
reippaasti mausteita, esimerkiksi suolaa, mustapippuria, savupaprikajauhetta, kirveliä
4 dl kaurakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kasvislientä
Keitä makaronit kypsiksi hyvin suolatussa vedessä. Keitä makaroneja pari minuuttia vähemmän kuin makaronipussissa sanotaan.
Valmista makaronien kypsyessä soijarouhe: silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, paista pannulla öljyssä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää sekaan kuiva soijarouhe ja mausteet, kääntele kunnes öljy on imeytynyt rouheeseen. Lisää paistolämpöä, mittaa pannulle 3 dl vettä ja paista kunnes neste on kokonaan imeytynyt. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Kaada makaronien keitinvesi pois, sekoita makaronien joukkoon soijarouheseos.
Sekoita 2 dl kaurakermaa ja vehnäjauhot yhteen. Lisää makaroniseoksen joukkoon ja levitä seos voideltuun uunivuokaan.
Kaada vuokaan vielä 2 dl kasvislientä ja pinnalle 2 dl kaurakermaa.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Syö ketsupin kanssa :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti