keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Vegaaniset korvapuustit

Hyvää kansainvälistä korvapuustipäivää ja lempeää eläinten päivää!
Korvapuustipäivä on perinne, josta on halua luopua - en vaikka verensokerit hyppäis hetkellisesti taas koholle! Puustit on lämmin ja pehmeä alku kolealle lokakuulle.
Tänään vietetään myös perinteisesti eläinten päivää. Kokeile sen kunniaksi leipaista puustisi ilman eläinkunnan tuotteita :-)
Pullaresepti on mun vakkari, se on alunperin Chocochililtä. Täyte on puolestaan Kinuskikissalta. Näistä yhdistelemällä syntyvät parhaat korvapuustit!


Vegaaniset korvapuustit
kaksi pellillistä (n. 24 kpl)

1 annos pullataikinaa
voiteluun voit käyttää vaniljavanukkaan sijasta
myös montaa muuta vaihtoehtoa, minä voitelin tänään agar agarilla. Vinkkejä löytyy Kamomillalta!

Täyte

150 g sinistä Keijua huoneenlämpöisenä
2 dl fariinisokeria
1 dl mantelijauhetta
runsaasti kanelia
hiven kardemummaa


Valmista pullataikina ohjeen mukaan.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli levyksi. Valmista yksi taikinanpuolikas kerrallaan.
Täyte on mitoitettu koko taikinamäärälle, joten levitä ensin puolet ensimmäiselle taikinalevylle.
Sivele pehmeä margariini taikinalle ja ripottele muut mausteet päälle. Rullaa levy pötköksi, nipistele saumakohta umpeen ja leikkaa sopiviksi puusteiksi.
Nostele pullat saumapuoli alaspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Jos haluat, paina pulliin vako pikkusormillasi pituussuunnassa.
Kohota pullia noin 10 minuuttia. Voitele pullat, koristele raesokerilla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti