torstai 23. helmikuuta 2017

Vegaaniset pinaattilätyt

Pinaatti ei päästä mua otteestaan! Voisin syödä vuoropäivinä pinaattilättyjä ja pinaattikeittoa...
Chocochililtä löytyy todella hyvä ja toimiva pinaattilätty-resepti. Paistelin pieniä lettusia valurautapannulla, ja nautittiin miehen kanssa pinot hyvällä vauhilla. Meiän taloudessa tämänkokoinen taikina on sopiva kahdelle - saa syyä tarpeeksi, mutta aivan hillittömään ähkyyn ei vielä päästä ;-) Chocochili suosittelee tätä neljällä, kenties se kertoo jotakin meidän ruokahaluista?


Pinaattilätyt

150 g pakastepinaattia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
4,5 dl soija- tai kauramaitoa
2 tl rypsiöljyä

Paistamiseen öljyä tai Sinistä Keijua
Tarjoiluun puolukkahilloa ja esimerkiksi Oatlyn iMat fraichea

Sulata pinaatti mikrossa. Valuta suurin osa nesteestä tiheässä siivilässä.
Sekoita yhteen jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kasvimaito, öljy sekä pinaatti ja sekoita huolellisesti.
Anna taikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.

Paista lettupannulla paistorasvan kanssa. Meidän hellan asteikolla 1-6 parhaaksi paistolämmöksi on todettu 4. Käännä lättyä kun pinta on hyytynyt ja paista toiseltakin puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti