tiistai 7. helmikuuta 2017

Vegaaninen pinaattikeitto

Helppoa, nopeaa ja niin hyvvää. Pinaattikeitto! Tässä varsinainen arki-iltojen pelastus ja fiiliksenkohottaja :-)
Kehittelen mielessäni korvaajaa keitetylle kananmunalle, ja tässä tofussa oli jo vähän sitä jotain. Ensi kerralla taidan kokeilla pehmeää tofua, jolla voisi saaha sopivamman rakenteen. Mustasuolalla saa kuitenkin munamaisuutta peliin, ja tofu tuo annokseen täyttävyyttä. Suosittelen kokeilemaan!

Pinaattikeiton ohje on Chocochililtä. Itse tykkään vähän paksummasta keitosta, joten laitan vehnäjauhoja kokonaisen desin, muuten ohje noudattelee alkuperäistä täysin.


Pinaattikeitto
3-4 annosta

50 g margariinia (esim. tummansininen Keiju)
1 dl vehnäjauhoja
7 dl makeuttamatonta soija- tai kauramaitoa
1 kasvisliemikuutio TAI 4 tl kasvisliemijauhetta
150 g pakastepinaattia
2 dl kaurakermaa
valko- ja mustapippuria
suolaa

"Muna-tofu"

1/2 pkt kiinteää tofua
öljyä
mustasuolaa (kala namak)

Sulata margariini paksupohjaisen kattilan pohjalla. Sekoita vehnäjauhot huolellisesti joukkoon. Lisää noin puolet maidosta ja sekoita vispilällä, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.
Lisää loppu maito, jäinen pinaatti sekä kaurakerma. Keitä muutaman minuutin ajan välillä sekoittaen. Mausta pippureilla ja lisää tarvittaessa suolaa.

Puristele tofusta ylimääräinen neste pois talouspaperin avulla. Murenna sormin sopivankokoisiksi murusiksi.
Kuumenna pannulla pieni loraus öljyä. Lisää tofumurut pannulle ja paista niihin hieman väriä. Mausta mustasuolalla.

Tarjoile pinaattikeitto murusten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti